Skip links

In de benen voor Bright Fame!

De laatste tijd zien we een verschuiving op de Wallen. Meer vrouwen gaan in de avond en de nacht werken in plaats van overdag. Voor ons als organisatie (Bright Fame) betekent dat dat we meerdere teams inzetten in de avond- en nachtelijke uren. Doordat we de vrouwen met regelmaat blijven bezoeken, ontstaat er vertrouwen. Vaak komt er een moment dat een vrouw haar verhaal vertelt en op het punt komt dat zij onder ogen ziet dat dit niet het leven is dat zij verder wil leiden. De laatste tijd zijn er diverse vrouwen uit de prostitutie gestapt. Een aantal van hen verblijft in ons safe-house Mercy Place, anderen proberen een nieuw leven op te bouwen met behulp van Maatschappelijk Werk vanuit ons kantoor in Amsterdam.
Vriendschap en relatie zijn speerpunten in onze aanpak. Door de gewone, dagelijkse dingen met vrouwen te ondernemen, zoals winkelen, koffie drinken, naar de kerk of een concert gaat etc. bouwen we langzaam aan een nieuw leven en een nieuw netwerk om hen heen.

Hoe de situatie van vele vrouwen is en hoe moeilijk het is om uit het vak te stappen, vertelde Sonya (niet haar eigen naam) mij gisteren over de straat waarin zij werkt:

“Het is één grote leugen hier. Iedereen loopt met een nep-lach, en als je vraagt hoe het gaat, dan zeggen ze: oh goed hoor, maar je weet dat het niet goed gaat. Iedereen weet wat er hier gebeurt. Wat nou ‘het gaat goed?’ Als het goed met je gaat sta je hier niet. Ik ben eerlijk. Ik haat dit werk, maar wat moet ik anders? Ik kan niet goed Nederlands, dus ik kan hier geen normale baan vinden. Ik heb twee kinderen die naar school moeten. Nooit, nooit zal ik hen vertellen dat ik zo mijn geld verdien. Dat zal altijd een geheim tussen mij en mijn kinderen blijven”.

Naarmate we meer vrouwen mogen helpen, worden onze kosten ook hoger. Zo betrekken we sinds een paar maanden een nieuw kantoor. Groter, en dus ook met een hogere huur dan ons vorige kantoor. Aangezien wij geen enkele subsidie ontvangen, zijn we in al onze activiteiten afhankelijk van sponsoring en giften.

Eén van de manieren waarop ik wat geld in het laatje probeer te krijgen, is het deelnemen aan de Vierdaagsesponsorloop. Over ruim twee maanden start de Nijmeegse Vierdaagse alweer. Wat hou ik van dit evenement. De gezelligheid, de vele ontmoetingen met allerlei bijzonder mensen, het afzien af en toe en tenslotte de euforie van de intocht.

Dit jaar doe ik voor de 7e keer mee, waarvan voor de 3e keer met de Vierdaagsesponsorloop. Dit is zo’n geweldig initiatief. Iedere loper kan zich laten sponsoren voor het goede doel dat hij of zij zelf kiest. Drie jaar geleden heb ik St. Bright Fame aangedragen, en na goedkeuring staat deze stichting op de ‘goede-doelen-lijst’.

U/Jij kunt Bright Fame ook steunen! Als je mij sponsort, gaat 100% van het bedrag naar Bright Fame. Dit kan via de volgende link:

http://www.devierdaagsesponsorloop.nl/index.php/component/comprofiler/userprofile/wandelaar1235

Ben je een vierdaagsewandelaar, dan kun je je opgeven als sponsorloper. Ga je voor Bright Fame lopen, dan kun je de €19,50 inschrijfgeld bij mij declareren. Deal?

Overweeg het eens!

X