Skip links

In de benen voor Bright Fame

De laatste tijd zien we een verschuiving op de Wallen. Meer vrouwen gaan in de avond en de nacht werken in plaats van overdag. Voor ons als organisatie (Bright Fame) betekent dat dat we meerdere teams inzetten in de avond- en nachtelijke uren. Doordat we de vrouwen met regelmaat blijven bezoeken, ontstaat er vertrouwen. Vaak komt er een moment dat een vrouw haar verhaal vertelt en op het punt komt dat zij onder ogen ziet dat dit niet het leven is dat zij verder wil leiden. 
Vriendschap en relatie zijn speerpunten in onze aanpak. Door de gewone, dagelijkse dingen met vrouwen te ondernemen, zoals winkelen, koffie drinken, naar de kerk of een concert gaat etc. bouwen we langzaam aan een nieuw leven en een nieuw netwerk om hen heen.

Hoe de situatie van vele vrouwen is en hoe moeilijk het is om uit het vak te stappen, vertelde Sonya (niet haar eigen naam) mij gisteren over de straat waarin zij werkt:

“Het is één grote leugen hier. Iedereen loopt met een nep-lach, en als je vraagt hoe het gaat, dan zeggen ze: oh goed hoor, maar je weet dat het niet goed gaat. Iedereen weet wat er hier gebeurt. Wat nou ‘het gaat goed?’ Als het goed met je gaat sta je hier niet. Ik ben eerlijk. Ik haat dit werk, maar wat moet ik anders? Ik kan niet goed Nederlands, dus ik kan hier geen normale baan vinden. Ik heb twee kinderen die naar school moeten. Nooit, nooit zal ik hen vertellen dat ik zo mijn geld verdien. Dat zal altijd een geheim tussen mij en mijn kinderen blijven”.

Steeds meer vrouwen doen een beroep op de hulp die we als Bright Fame bieden. Denk hierbij vooral aan het werk van onze maatschappelijk werkers, die hen helpen bij het vinden van geschikte woonruimte, verzekeringen, werk, eventueel het aanvragen van een uitkering, psycho-sociale hulp etc.. Soms bestaat de hulp uit het helpen verhuizen, soms is er kleding en zelfs eten nodig.  Er is altijd geld nodig om de nodige hulp te kunnen bieden

Bright Fame is volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Ook dit jaar neem ik weer deel  aan de Vierdaagsesponsorloop. Over ruim twee maanden start de Nijmeegse Vierdaagse alweer. Wat hou ik van dit evenement. De gezelligheid, de vele ontmoetingen met allerlei bijzonder mensen, het afzien af en toe en tenslotte de euforie van de intocht. Tegelijk een mogelijkheid om sponsorgeld voor het werk met de vrouwen te genereren.

Dit jaar doe ik voor de 8e keer mee, waarvan voor de 4e keer met de Vierdaagsesponsorloop. Dit is zo’n geweldig initiatief. Iedere loper kan zich laten sponsoren voor het goede doel dat hij of zij zelf kiest. Vier jaar geleden heb ik  Bright Fame aangedragen, en na goedkeuring staat deze stichting op de ‘goede-doelen-lijst’.

U/Jij kunt Bright Fame ook steunen! Als je mij sponsort, gaat 100% van het bedrag naar Bright Fame. Dit kan via de volgende link:

http://devierdaagsesponsorloop.nl/tanja-blokland-westra

 

Mijn droom is: minstens 1000 euro bij elkaar lopen voor het werk dat we als stichting Bright Fame voor de vrouwen mogen doen. Als ik zie met hoeveel medeleven vele lezers van mijn blogs reageren, dan moet dat volgens mij lukken! Dank vast!

 

X