Skip links

160 kilometer voor Bright Fame!

Het Vierdaagsegedruis in Nijmegen is losgebarsten! De Vierdaagsefeesten zijn in volle gang. Deze feesten, voorafgaand  aan de Vierdaagse, en trekken duizenden feestgangers. Datzelfde geldt voor het wandelevenement zelf. Nog een paar uren, dan gaan we met zo’n 45.000 wandelaars van start. Daarom nu in dit blog een kleine update vanuit het werk bij Bright Fame, dan weet je direct mijn belangrijkste motivatie voor deze actie.

Op dit moment zijn er veel vrouwen die uit het vak willen stappen, en een aantal vrouwen is daadwerkelijk uitgestapt. Tirza bijvoorbeeld. Na zo’n tien jaar in Amsterdam als prostituee te hebben gewerkt heeft zij al haar schulden afgelost en is met het werk gestopt. Bright Fame heeft contact met zakenmensen die bereid zijn in de levens van vrouwen die in de prostitutie werken te investeren, en op deze manier hebben we haar aan een nieuwe baan en een nieuwe woonplek  kunnen helpen. Ze is zo blij dat ze eindelijk open kaart kan spelen naar haar ouders toe wat betreft haar nieuwe baan. Zij wisten namelijk niets van het werk dat ze hiervoor deed.

Er zijn vrouwen die willen stoppen omdat het werk niet meer genoeg geld oplevert, maar er zijn ook veel vrouwen die zo genoeg hebben van het werk omdat het hen van binnen volledig kapot heeft gemaakt. Mooi is dat de vrouwen zelf elkaar wijzen op onze organisatie, omdat ‘ze je daar ècht helpen’, zoals een dame dat deze week zei. Het lastige is dat de banen niet voor het oprapen liggen, maar dat ander werk wel nodig is om uit te kunnen stappen. Vrouwen moeten immers aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen, dus uitstappen en vervolgens niet werken is geen optie.
Gelukkig zijn er mooie ontwikkelingen mbt werkprojecten, waardoor we verwachten vrouwen werkelijk te kunnen helpen een nieuw leven op te bouwen.

De Nijmeegse Vierdaagse is voor mij  een mooie manier om geld voor Bright Fame op te halen middels de sponsorloop. Daarnaast breng ik ons werk onder de aandacht van wie het maar horen wil, en ga ik graag het gesprek aan met anderen. Het is bijzonder dat wanneer mensen horen waar ik voor loop ze vrijwel altijd geïnteresseerd zijn en honderduit vragen. Er zijn zoveel mensen die onwetend zijn over wat zich werkelijk in de prostitutie afspeelt, of mensen die denken dat het ‘leuk’ is een prostituee te bezoeken, en dat dit geen gevolgen heeft voor zichzelf en hun relatie. Door alle gesprekken heen hoop ik een stuk bewustwording te creëren.
Dit jaar is het de 100e Vierdaagse, dus er is veel aandacht in de media. Zo heb ik Omroep Gelderland al op de stoep gehad en die maakten het volgende verslag: Vierdaagseloopster Tanja uit Zetten is begaan met prostituees

Gedurende de wandeling houd ik jullie zo goed als mogelijk op de hoogte via de sociale media. Bedankt vast voor alle support die jullie me gaven. Sponsoren kan overigens nog tot ongeveer een week na de vierdaagse, dus als je achter het werk van Bright Fame staat en het op deze manier wilt steunen, dan kan dat!

 

X