Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opvoedevent Maak ze sterk

januari 20 @ 10:00 am - 4:00 pm

WORKSHOPRONDE 1

Verborgen geheimen – Wietske Noordzij
Griezelen, toveren en magie zijn razend populair. Kinderen komen van alles tegen: Halloween, Pokémon en liedjes als ‘Kind van de duivel’. Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘Griezelen: gruwelijk eng’. Is het allemaal onschuldig of moet je ergens een grens trekken? Waar? En waarom? En hoe?! Tijdens deze workshop gaan we in gesprek over de geestelijke wereld en hoe je kinderen sterk en weerbaar kunt maken op dit terrein in de dagelijkse praktijk van het leven.
Deze workshop is vooral gericht op de leeftijd 0-11 jaar.

In gesprek over seks – Tanja Blokland
Kinderen en tieners groeien op in een wereld die bol staat van de seksuele beelden en toespelingen. Hoe geef je hen een gezond beeld van relaties en seksualiteit? Hoe leer je ze omgaan met alles wat er op ze af komt? Welke wijze lessen geeft God ons in de Bijbel en hoe pas je die toe in deze tijd? In deze workshop gaan we in gesprek over de kwetsbaarheid van opvoeden rond seksualiteit en krijg je praktische tips om kinderen en jongeren te helpen gezonde keuzes te maken.
Deze workshop is vooral gericht op de leeftijd 11-18 jaar.

Speciaal programma trainers Maak ze sterk – Salome Schutterop
Voor iedereen die de trainerscursus Maak ze sterk heeft gevolgd hebben we een speciaal programma! Vol ontmoeting, tips en ervaringen uitwisselen, verdieping en nieuwe inspiratie voor het werken met de oudercursus. LET OP: dit programma-onderdeel is inclusief lunch en duurt tot 13:30 uur.

 

WORKSHOPRONDE 2

Help, mijn kind wordt puber! – Erik Smit
In de puberteit verandert er in korte tijd van alles in het leven van je kind, en ook in je gezin! Wat komt er allemaal op je af? Hoe help je je kind om ook in deze leeftijdsfase sterk in zijn schoenen te staan? Hoe kun je omgaan met conflicten en de balans tussen beschermen en loslaten? Een workshop voor iedereen die ook van de fase ‘tieners in huis’ een mooie tijd wil maken.

What’s up? – Heleen Scherphof en Hanneke Kottier
Wie kijkt er niet als er een berichtje binnenkomt op zijn mobiel? We zijn allemaal nieuwsgierig en willen graag gezien, gekend en gehoord worden. Sociale media voorzien precies in die behoefte. Zo lijkt het, maar is dat echt zo? Hoe leer je je kind echte verbindingen met mensen op te bouwen? Hoe leer je hem goed om te gaan met sociale media? Wat vind je belangrijk en wat geef je mee? Kortom: hoe houd je het leuk?

Kennismaken met de opvoedcursus Maak ze sterk – Salome Schutterop
Ben je nieuwsgierig geworden naar de opvoedcursus Maak ze sterk? Wil je wel eens weten wat de cursus inhoudt, hoe hij is opgebouwd en wat je kunt verwachten? Kom dan in deze workshop kennis maken! We gaan aan de slag met een aantal onderdelen uit de cursus, zodat je niet alleen een goed beeld krijgt van de cursus, maar tegelijk ook inspiratie opdoet over opvoeden en weerbaarheid.

Gegevens

Datum:
januari 20
Tijd:
10:00 am - 4:00 pm
Website:
https://www.raiseup.nl/opvoedevent/opvoedevent-drachten/

Organisator

Raise Up
Website:
http://www.raiseup.nl/

Locatie

CGK Drachten
Houtlaan 27
Drachten,
+ Google Maps
active